AMPs Regulation amendments / Modifications au Règlement sur les SAP

December 11, 2017

Have your say! On October 21, 2017 The Canadian Food and Inspection Agency launched a 60-day public consultation on proposed amendments to the Agriculture and Agri-Food Administrative Monetary Penalties Regulations. The proposed amendments would allow Administrative Monetary Penalties to be issued to all food businesses who do not comply with certain provisions of the Safe Food for Canadians Act and the proposed Safe Food for Canadians Regulations.

After four engaging public webinars, the CFIA has added new questions and answers [http://inspection.gc.ca/about-the-cfia/accountability/consultations-and-engagement/agriculture-and-agri-food-amps-regulations/questions-and-answers/eng/1508197043560/1508197044028] to the website which, along with other online resources, you may find helpful when submitting your comments.

The consultation closes on December 20th, 2017. Submit your comments or questions to:

Executive Director

Domestic Food Safety Systems and Meat Hygiene Directorate

1400 Merivale Road, Tower 1

Ottawa, Ontario

K1A 0Y9

E-mail: Food-Reg-Aliments@inspection.gc.ca

 

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Le 11 decembre 2017

À vous la parole! Le 21 octobre 2017, l’Agence canadienne d’inspection des aliments a lancé une consultation publique de 60 jours sur les modifications proposées au Règlement sur les sanctions administratives pécuniaires en matière d’agriculture et d’agroalimentaire. Les modifications proposées permettraient d’imposer des sanctions administratives pécuniaires à toutes les entreprises alimentaires qui ne respectent pas certaines dispositions de la Loi sur la salubrité des aliments au Canada et du projet de Règlement sur la salubrité des aliments au Canada.

Après avoir organisé quatre webinaires publics motivants, l’ACIA a ajouté à son site Web de nouvelles questions et réponses,[http://inspection.gc.ca/au-sujet-de-l-acia/responsabilisation/consultation-et-participation/reglement-sur-les-sap-en-matiere-d-agriculture-et-/questions-et-reponses/fra/1508197043560/1508197044028]en plus des autres ressources en ligne, qui pourraient vous être utiles lorsque vous formulerez vos commentaires.

La période de consultation prendra fin le 20 décembre 2017. Vous pouvez faire parvenir vos commentaires ou vos questions à :

Directeur exécutif

Systèmes canadiens d’assurance de la salubrité des aliments et Direction de l’hygiène des viandes 1400, chemin Merivale, Tour 1 Ottawa (Ontario) K1A 0Y9 Courriel : Food-Reg-Aliments@inspection.gc.ca